• Geen producten in je winkelmand.

  • Login

Starten met Ondernemen

Waarom starten met ondernemen?

Ondernemen is de manier om op jouw voorwaarden geld te verdienen met datgene wat jij écht leuk vindt om te doen.  Je kan zelf bepalen hoe je werkt, wanneer je werkt en hoeveel geld je verdient. Je moet hard werken, maar daar krijg je veel vrijheid en onbegrensde mogelijkheden voor terug.

Maar vaak wordt het starten van een eigen onderneming als iets moeilijks gezien voor jonge vrouwen. Omdat zij geen connecties hebben, geen zichtbare rolmodellen hebben die ook ondernemen of omdat de ze juiste kennis niet hebben en niet weten hoe en waar ze moeten beginnen.

Women Entrepreneur College neemt deze barrières weg door jonge vrouwen met elkaar te verbinden, te inspireren en meer te leren over ondernemerschap. Zo willen wij bereiken dat meer jonge vrouwen de stap richting ondernemerschap wel durven zetten.  Dit draagt bij aan meer diversiteit in het ondernemerslandschap en het vergroot de economische zelfstandigheid van vrouwen in Nederland.

Over Milou

Women Entrepreneur College is in 2019 opgericht door Milou Knierim. Zij startte op jonge leeftijd haar eigen bedrijf en kwam erachter dat veel jonge vrouwen de stap om een eigen onderneming te starten niet durven zetten omdat zij geen connecties hebben, geen zichtbare rolmodellen hebben die ook ondernemen of omdat de ze juiste kennis niet hebben en niet weten hoe en waar ze moeten beginnen.

“Als jong meisje had ik altijd al de droom om modeontwerpster te worden en een eigen kledingmerk op te zetten. Ik zat urenlang achter in de klas poppetjes te tekenen, met mijn verzonnen kleren aan.

Ik hoopte dat die meisjes met mijn kleren op een dag tot leven zouden komen. De juf maakte mij duidelijk dat ik moest stoppen met deze onzin, omdat deze droom toch nooit werkelijkheid kon worden. Ik kon me beter focussen op school, zodat ik later een goede baan zou krijgen. 

En dat deed ik. Ik ging studeren, maar ik besloot in het laatste jaar van mijn studie Rechtsgeleerdheid om datgene te gaan doen wat mij echt leuk leek om te doen. Samen met medestudent Sanne richtten we ons eigen kledingmerk Daylliance op. Zonder kennis over de mode industrie, connecties of geld. En dat was niet makkelijk.

We begonnen klein, met het verkopen van zelfgemaakte kleding via social media. Toen de vraag toenam gingen wij op zoek naar een producent. In de zomer van 2016 lag onze eerste eigen geproduceerde collectie in 15 winkels door heel Nederland. Twee jaar later werd onze kleding wereldwijd verkocht en hadden we een eigen showroom en kantoor.  

Steeds meer jonge vrouwen vroegen ons hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen. Ik vertelde dat dit een combinatie was van theoretische kennis, die ik verzamelde uit boeken en door het ondervragen van succesvolle ondernemers, de juiste mensen overtuigen met een goed verhaal, het uitbreiden van mijn netwerk en een grote dosis doorzettingsvermogen.

Om het voor jou makkelijker te maken om te starten met ondernemen heb ik Women Entrepreneur College opgericht.
Door deze community kun jij je verbinden met andere jonge ondernemende vrouwen, je laten inspireren en leren hoe jij succesvol kan starten en groeien als ondernemer. Laat je niet tegenhouden door je angsten, gebrek aan kennis, een netwerk of ervaring. Dat deed ik ook niet 😉 

Wish it, dream it and do it!”

PS: Ik vind het leuk om van je te horen! Volg mij op LinkedIn en stuur mij een bericht of schrijf je in voor Women Entrepreneur News om regelmatig tips en updates te ontvangen. 

© 2021 Women Entrepreneur College - Powered by Maatos