• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Perfectionisme overwinnen

Milou Knierim
  | 
29 oktober 2020

Hoe overwin je de perfectionist in jezelf die dingen blijft uitstellen omdat ze bang is dat het niet goed genoeg is? Dat heb ik voor je uitgezocht!

We laten ons allemaal wel eens tegenhouden door de angst het niet goed genoeg te doen. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk helemaal niets doet! En dat is nou precies wat je niet wilt.

Maar hoe overwin je dan perfectionisme? Ik ging ik op onderzoek uit. Hierbij mijn drie beste tips om perfectionisme te overwinnen zodat je wel aan de slag gaat met het realiseren van jouw ondernemersdroom! 


1. Wees lief voor jezelf

Probeer in plaats van meedogenloos te oordelen en jezelf te bekritiseren voor allerlei tekortkomingen, vriendelijk en begripvol te zijn tegenover je fouten en gebreken. Bekijk jezelf alsof je tegen je beste vriendin praat. Falen is toegestaan! Niemand heeft gezegd dat je perfect moet zijn.


2. Erken frustraties

Frustratie dat de dingen niet zijn zoals je wilt dat ze gaan, gaat vaak vergezeld met een gevoel van eenzaamheid – alsof je de enige bent die het moeilijk heeft of die fouten maakt. Erken dat je deze frustraties hebt en geloof erin dat jij niet de enige bent die deze struggle heeft, dat maakt het makkelijker. Dalen zijn nodig om pieken te kunnen ervaren.


3. Omarm je nieuwe motto: gedaan is beter dan goed

Als je ergens aan begint, dan wil je dat doen om het af te maken, niet om het perfect te doen. Ondernemen leer je alleen maar door te doen, maar dan moet je dus wel actie ondernemen. Omarm daarom het motto: gedaan is beter dan goed. Je bent niets voor niets een startende ondernemer. Van fouten maken leer je. Dus, gedaan is beter dan goed gedaan.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips!

Milou Knierim
Oprichter Women Entrepreneur College

PS:  Ik geef je hier drie tips om perfectionisme te overwinnen, maar misschien heb jij nog meer tips? Laat het me hieronder weten! Daar help je ook weer anderen mee!

Artikel uit de categorie:
Ondernemen

1 Reacties op "Perfectionisme overwinnen"

Geef een reactie op dit artikel

© 2020 Women Entrepreneur College - Powered by Maatos