• Login
  • Je hebt nog geen cursussen in je winkelmandje

Over ons

Over ons

Women Entrepreneur College is een organisatie die jonge vrouwen verbindt, inspireert en meer leert over het starten van een eigen onderneming. Op deze manier willen bij bijdragen aan het stimuleren van ondernemerschap bij jonge vrouwen het verbeteren van de economische positie van vrouwen wereldwijd. Women Entrepreneur College is opgericht door Milou Knierim.

“Als jong meisje had ik altijd al de droom om modeontwerpster te worden en een eigen kledingmerk op te zetten. Ik zat urenlang achter in de klas poppetjes te tekenen, met mijn verzonnen kleren aan.

Ik hoopte vurig dat die meisjes met mijn kleren op een dag tot leven zouden komen. De juf maakte mij duidelijk dat ik moest kappen met deze onzin, omdat deze droom toch nooit werkelijkheid kon worden. Ik kon me beter focussen op het halen van goede cijfers, zodat ik later een goede baan zou krijgen. 

Dus ging ik studeren. Maar vijftien jaar later besloot ik, ondanks het advies van mijn juf en andere mensen uit mijn omgeving, om alsnog mijn droom waar te maken, en geld te gaan verdienen met datgene wat ik écht leuk vond om te doen. Op 21-jarige leeftijd starte ik zonder enige kennis van de mode-industrie, zonder modeopleiding en zonder geld samen met medestudent Sanne ons eigen kledingmerk Daylliance op. En dat was niet makkelijk.

We begonnen klein, met het verkopen van zelfgemaakte kleding via social media. Toen de vraag toenam gingen wij op zoek naar een producent. In de zomer van 2016 lag onze eerste eigen geproduceerde collectie in 15 winkels door heel Nederland. Twee jaar later werd onze kleding wereldwijd verkocht en hadden we een eigen showroom en kantoor.  

Steeds meer jonge vrouwen vroegen ons hoe wij dit voor elkaar hebben gekregen. Door ondernemend te zijn! Ik vind dat je je niet moeten laten leiden door angst maar door je dromen en ideeën. En uiteindelijk moet je die omzetten in acties. 

Om jou te voorzien van ondernemende inspiratie zodat het makkelijker is voor jou om ook een eigen onderneming te starten, ben ik Women Entrepreneur College gestart. Want ik geloof dat ook jij in staat bent om je dromen en ideeën werkelijkheid te maken als je daar in gelooft. 

Wish it, dream it and do it!”

© 2020 Women Entrepreneur College - Powered by Maatos