• Geen producten in je winkelmand.

  • Login

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Milou Knierim, de oprichter van Women Entrepreneur College. Misschien hebben we elkaar ontmoet tijdens mijn lessen Ondernemerschap aan de Hogeschool Rotterdam, zijn we elkaar tegen gekomen tijdens een event over vrouwelijk ondernemerschap waar ik dagvoorzitter of spreker was, of ben je aanwezig geweest bij een van de Colleges die ik heb georganiseerd. Misschien heb je mij gevonden omdat je “ondernemen voor jonge vrouwen” hebt gegoogled. Hoe dan ook, ik ben blij dat je hier bent! 

Ik heb Women Entrepreneur College in 2019 opgericht omdat ik jonge vrouwen met ondernemersambitie met elkaar wil verbinden, inspireren en meer wil leren over het ondernemerschap zodat het makkelijker voor hen is om succesvol een eigen bedrijf te starten en te laten groeien. 

Van alle jonge ondernemers die starten is namelijk slechts 20% vrouw. Jonge vrouwen identificeren zich minder vaak met het beeld van een succesvolle ondernemer en waarderen hun ondernemersvaardigheden lager dan die van mannen. Daarom zetten zij minder vaak de stap naar het ondernemerschap, zijn zij ondervertegenwoordigd in het ondernemerslandschap en blijft veel potentieel onbenut. Daar wil ik verandering in brengen.

Ik had zelf al vanaf jongs af aan de ambitie om een eigen bedrijf starten. Ik wilde heel graag zelf kleding ontwerpen en verkopen. Maar ook had niet het vertrouwen dat dat zou gaan lukken, en koos daarom voor een veilige weg. Ik ging Rechten studeren. Uiteindelijk waagde ik toch de sprong en startte ik op 21-jarige leeftijd tijdens mijn studie samen met medestudent Sanne ons eigen kledingmerk Daylliance. Zonder enige kennis, ervaring of connecties in de mode-industrie. We begonnen klein met het verkopen van zelfgemaakte kleding die we op de naaimachine maakte met stoffen van de markten in Amsterdam. Drie jaar later hadden we een producent in Turkije en werd onze kleding wereldwijd verkocht via onze webshop, lag onze kleding in 15 winkels door heel Nederland en werd onze kleding gedragen door Nederlandse sterren zoals Nicolette van Dam en Chantal Janzen. 

Als ik alles wat ik nu weet wist toen ik mijn bedrijf begon zes jaar geleden begon, dan was het zo veel makkelijker geweest om te starten en om mijn bedrijf te laten groeien! Ik heb afgelopen jaren heel veel fouten gemaakt en veel geleerd. Maar inmiddels weet ik nu zo veel meer. Ik weet hoe je succesvol een bedrijf start, hoe je een product of dienst in de markt zet, hoe je je onderscheidt van je concurrenten, welke verdienmodellen er zijn, hoe je aan klanten komt, met welke praktische zaken je rekening moet houden en hoe je je bedrijf laat groeien. En zelf leer ik ook nog iedere dag van alles bij over het ondernemerschap. Ik lees boeken, luister naar podcasts en praat veel met succesvolle ondernemers. 

Met het Women Entrepreneur College wil ik jou verbinden, inspireren en meer leren over het ondernemerschap zodat het makkelijker voor jou wordt om succesvol jouw eigen bedrijf te starten en uit te bouwen. Want als ik het kan, dan kan jij het ook, toch?

Dream it, wish it, do it!

Gratis lid worden van mijn netwerk met +500 jonge vrouwen met ondernemersambitie?

© 2021 Women Entrepreneur College - Powered by Maatos