• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Jezelf motiveren om je doelen te bereiken

Milou Knierim
  | 
27 november 2019

Hoe motiveer je jezelf om daadwerkelijk aan de slag te gaan en je eigen bedrijf te starten? Dat heb ik voor je uitgezocht!

Om jou te motiveren en te inspireren heb ik de allerbeste tips verzameld om jezelf te motiveren om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Deze tips heb ik natuurlijk uitvoerig getest en gebruik ik zelf ook dagelijks. 

Ben je er klaar voor? Hierbij mijn drie beste tips om jezelf te motiveren om aan de slag te gaan en jouw droom of idee werkelijkheid te maken! 

1. Ben je eigen cheerleader

Motiveer jezelf met positieve gedachten, jij bent de cheerleader van jouw bedrijf! Schrijf een aantal positieve zinnen uit zoals “Ik kan dit”, “Ik ga dit doen”, “Ik ga mijn doelen bereiken” en zeg deze zinnen iedere dag tegen jezelf.

Het is bewezen dat negatieve gedachten er namelijk voor zorgen dat je gedemotiveerd wordt. Daar is dus geen ruimte voor! Als je toch negatieve gedachten krijgt, probeer ze dan om te zetten in positieve. 

2. Vertel iemand over je doelen en houd deze persoon op de hoogte

Je hebt aanzienlijk meer kans om je doelen te bereiken als je ze opschrijft en ze met andere mensen deelt en vervolgens wekelijks je vooruitgang checkt.

Als je de middelen daarvoor hebt kun je een starterscoach inschakelen die je adviseert, motiveert en helpt bij het bereiken van je doelen.

Je kan ook zoeken naar een business buddy, bijvoorbeeld in onze online community, zodat je elkaar kan motiveren bij het bereiken van jullie doelen.

3. Zet kleine stappen

Als je een bedrijf start, begin je bij nul. Dat kan redelijk ontmoedigen zijn. Maar, om te zorgen dat dat bedrijf er toch komt is het belangrijk om kleine stappen te zetten, bijvoorbeeld iedere week een stap uit het Stappenplan Starten met Ondernemen.

Mensen die proberen om stap voor stap kleinere doelen na te streven hebben meer kans om die te bereiken dan mensen die streven naar een heel groot doel. Iedere stap is er één, hoe klein die ook is.

Je bedrijf hoeft niet in een dag gebouwd te zijn! 

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips! Om het nog makkelijker voor jou te maken, heb ik een cursus ontwikkeld waarin je binnen een uur leert hoe negatieve gedachten kan overwinnen, helder krijgt hoe jouw onderneming eruit gaat zien en een actie opstelt waarmee jij in kleine stappen van dromen naar doen gaat en je eigen bedrijf start. 

Heb je zin om mee te doen?

Bekijk mijn cursus Van dromen naar doen, start je eigen bedrijf hier.

Milou Knierim
Oprichter Women Entrepreneur College

PS:  Ik geef je hier drie tips om jezelf te motiveren, maar misschien heb jij nog een vierde tip? Laat het me hieronder weten! Daar help je ook weer anderen mee!

Artikel uit de categorie:
Ondernemen

0 Reacties op "Jezelf motiveren om je doelen te bereiken"

Geef een reactie op dit artikel

© 2020 Women Entrepreneur College - Powered by Maatos