• Geen producten in je winkelmand.

  • Login

De mindset die je nodig hebt om succesvol te worden

Milou Knierim
  | 
7 september 2019

Uit het onderzoek van journalist Kevin Kruse waarin hij ruim 200 succesvolle personen interviewde, waaronder 7 miljardairs, 13 Olympisch kampioenen en een hoop gevierde ondernemers, blijkt dat succesvolle mensen duidelijk een andere mindset hebben dan niet-succesvolle mensen. Succesvolle mensen hebben een growth-mindset, en de meer onzekere en passieve mensen hebben een fixed mindset.

Hoe creeër je een growth-mindset?


1 Zorg dat je ervan overtuigd raakt dat je je capaciteiten kunt ontwikkelen en in principe dus grip hebt op je eigen ontwikkeling.

Mensen die ergens goed in zijn, zijn daar goed in omdat ze dat vermogen hebben opgebouwd en mensen die dat niet zijn, zijn niet goed omdat ze geen inspanning hebben geleverd om beter te worden.


2 Zorg dat je focus ligt op het groeiproces, niet op het resultaat

Iemand met een groei mindset is niet mee bezig met prestaties en resultaten. De focus ligt juist op het proces om beter te worden, en niet hoe het er voor de buitenwereld uitziet. Je doet het voor jezelf, voor niemand anders.

Overtuiging en focus vormen de basis van de groei- of statische mindset. De belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen zijn dus welke overtuiging heb je over het ontwikkelen van je capaciteiten en waar ligt je focus.


Ben jij na dit artikel overtuigd om een growth-mindset te creëren voor jezelf?

Laat je mij weten wat je er van vindt? Ik ben heel erg benieuwd!

Milou Knierim
Oprichter Women Entrepreneur College

Over Milou

Op 21 jarige leeftijd startte Milou haar eerste bedrijf, kledingmerk Daylliance. Sterren als Nicolette van Dam en Chantal Janzen droegen haar merk. Milou kreeg steeds meer vragen van andere jonge vrouwen voor advies en hulp. Zo ontdekte ze haar échte passie… anderen helpen om hun ondernemersdroom te realiseren.

Milou is oprichter van Women Entrepreneur College, heeft les gegeven als Docent Ondernemen aan de HogeSchool Rotterdam en momenteel adviseert zij ondernemers om een succesvolle start en groei van hun bedrijf te realiseren. 

Artikel uit de categorie:
Ondernemen

0 Reacties op "De mindset die je nodig hebt om succesvol te worden"

Geef een reactie op dit artikel

© 2021 Women Entrepreneur College - Powered by Maatos