Je hebt nog geen cursussen in je winkelmandje

Login

Hoe je de mindset creëert die je nodig hebt om succesvol te worden

Uit het onderzoek van journalist Kevin Kruse waarin hij ruim 200 succesvolle personen interviewde, waaronder 7 miljardairs, 13 Olympisch kampioenen en een hoop gevierde ondernemers, blijkt dat succesvolle mensen duidelijk een andere mindset hebben dan niet-succesvolle mensen. Succesvolle mensen hebben een growth-mindset, en de meer onzekere en passieve mensen hebben een fixed mindset.

Hoe creeër je een growth-mindset?

1 Zorg dat je ervan overtuigd raakt dat je je capaciteiten kunt ontwikkelen en in principe dus grip hebt op je eigen ontwikkeling.

Mensen die ergens goed in zijn, zijn daar goed in omdat ze dat vermogen hebben opgebouwd en mensen die dat niet zijn, zijn niet goed omdat ze geen inspanning hebben geleverd om beter te worden.

2 Zorg dat je focus ligt op het groeiproces, niet op het resultaat

Iemand met een groei mindset is niet mee bezig met prestaties en resultaten. De focus ligt juist op het proces om beter te worden, en niet hoe het er voor de buitenwereld uitziet. Je doet het voor jezelf, voor niemand anders.

Overtuiging en focus vormen de basis van de groei- of statische mindset. De belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen zijn dus welke overtuiging heb je over het ontwikkelen van je capaciteiten en waar ligt je focus.

Ben jij na dit artikel overtuigd om een growth-mindset te creëeren voor jezelf?

7 september 2019

0 Reacties op "Hoe je de mindset creëert die je nodig hebt om succesvol te worden"

Geef een reactie op dit artikel

© 2019 Women Entrepreneur College - Powered by Maatos

Word gratis member!

En ontvang toegang tot onze community waar jij jouw vragen en ideeën kan delen met +375 andere jonge, ondernemende vrouwen.