Over Milou

Hi, ik ben Milou, de oprichter van Women Entrepreneur College.

Ik heb een missie, zo veel mogelijk jonge vrouwen die de droom hebben om een eigen onderneming te starten helpen om deze droom waar te maken en zo een toekomst creëren waarin meer jonge vrouwen onafhankelijk en financieel zelfstandig zijn en iets doen dat ze écht leuk vinden. 

Als jong meisje had ik altijd al de droom om een eigen kledingmerk op te zetten. Ik koos toch voor zekerheid en ging Rechtsgeleerdheid studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Toen mijn ouders gingen scheiden toen ik 14 jaar oud was, kwam ik erachter dat financieel afhankelijk zijn als vrouw van je partner voor erg veel ellende kan zorgen op het moment dat je relatie op de klippen loopt. Ik was daarom ook vastbesloten om een onafhankelijke en financieel zelfstandige vrouw te worden die altijd voor zichzelf en voor haar gezin zou kunnen zorgen. En wel door advocaat te worden.

Toen ik erachter kwam dat ik niet gelukkig ging worden als advocaat, gooide ik het roer drastisch om. Ik koos ervoor om alsnog de droom die ik als jong meisje had achterna te gaan, en samen met mede-Rechten student Sanne een eigen kledingmerk op te zetten. De switch van advocaat-to-be naar ondernemer in de mode werd niet erg positief ontvangen door onze omgeving, die ons vooral probeerde te behoeden voor alle risico’s van het ondernemerschap.

Ik ondervond zelf hoe moeilijk het is om als jonge vrouw een eigen onderneming op te zetten. Ik wilde mijn passie voor mode en de droom om een eigen kledingmerk te starten graag waarmaken. Maar het feit dat ondernemerschap nog steeds als iets ‘mannelijks’ wordt gezien zorgt ervoor dat je als jonge vrouw vaak wordt afgeraden om te gaan ondernemen. Dit zorgt voor angsten en onzekerheden. En als je dan eenmaal van start gaat krijg je ook nog eens te maken met allerlei financiële risico’s en gebrek aan tijd, want hoe start je een bedrijf als je ook nog moet afstuderen of geld moet verdienen met een (bij)baan om je huur te kunnen betalen?

Om mijn angsten en onzekerheden te overwinnen las ik alles wat los en vast zat over ondernemen en vergrootte ik mijn kennis over dit onderwerp. Ook ging ik op zoek naar andere jonge, ondernemende vrouwen die al een eigen onderneming waren gestart en vroeg hun om hun kennis te delen. Uiteindelijk ben ik het gewoon gaan doen en maakte ik mijn droom om een eigen kledingmerk op te zetten waar. Het is mij gelukt, dus jij kan het ook!

Ik wil graag zoveel mogelijk mensen inspireren met deze missie en deel daarom mijn persoonlijke verhaal en ervaring als spreker. Dit deed ik onder andere op het Global Women’s Breakfast en bij het Culture Collective. Daarnaast deel de kennis die ik heb opgedaan als ondernemer via persoonlijke coachings- en adviestrajecten.

Lijkt het je leuk om met mij samen te werken, wil je graag advies van mij of wil je mij boeken als spreker? Neem dan contact met mij op!

Ik kom ook graag met jou in contact als jij denkt dat je kan bijdragen aan mijn missie om zo veel mogelijk jonge vrouwen die de droom hebben om een eigen onderneming te starten te helpen om deze droom waar te maken een toekomst creëren waarin meer jonge vrouwen onafhankelijk en financieel zelfstandig zijn en iets doen dat ze écht leuk vinden. 

If women understood and exercised their power they could remake the world.”