Stappenplan: hoe start ik een eigen bedrijf

Wil jij beginnen met het starten van je eigen bedrijf of een bestaan als ZZP’er, maar weet je niet waar te beginnen? Wij geven je tips voor ieder fase!

De voorbereidingsfase

In de voorbereidingsfase test je je idee door middel van een marktonderzoek, test je of je zelf geschikt bent als ondernemer (doe de test hier) en maak je een ondernemingsplan. Daarnaast kies je een rechtsvorm voor jouw bedrijf.

De startfase

Daarna ga je door naar de startfase, een spannend moment! Hier gaat het echt gebeuren. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel, zorgt ervoor dat je financiëen goed zijn ingericht en je regelt de overige belangrijke zaken, zoals verzekeringen, een huisstijl en een website. Erg belangrijk!

De groeifase

Als je bedrijf eenmaal staat is het belangrijk om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met jouw bedrijf. Laat zien wat jouw toegevoegde waarde is en voor wie dit belangrijk is. In de groeifase ga je netwerken, kun je contact op nemen met een coach die jou helpt bij het verder laten groeien van jouw bedrijf en zorg je voor online en offline marketing zodat je klanten binnen haalt.

Wil jij een concrete checklist met tips die jou helpen bij het starten van je eigen bedrijf? Schrijf je dan hieronder in en ontvang onze Checklist Starten met ondernemen!

Gaan deze tips en ons stappenplan jou verder helpen bij het opzetten van je eigen bedrijf? Laat het ons weten! Ik ben erg benieuwd!

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *