De lessen van Milou: ontspannen is even belangrijk als inspannen

Maandelijks organiseren wij het Women Entrepreneur College, waar jonge, vrouwelijke ondernemers hun verhaal en lessen delen. Op deze manier delen wij kennis en maken wij jonge, ondernemende vrouwelijke rolmodellen zichtbaar zodat jonge vrouwen zich beter kunnen identificeren met ondernemerschap.

Tijdens deze colleges deelt Milou, de oprichter van Women Entrepreneur College, haar les van de maand. Ook zij leert iedere maand weer nieuwe dingen over het ondernemerschap en deelt dit graag met jou.

Milou deelt haar lessen tijdens het college

“Ken je dat gevoel, dat er te weinig uren in een dag zitten en dat de klok je constant inhaalt? Dat gevoel dat je nog zo veel te doen hebt om je doelen te bereiken, en het enige waar je aan kunt denken is werken, werken en nog harder werken om die doelen te bereiken?

Mijn vriendinnen en familie weten niet beter dan dat ik dag en nacht bezig ben met mijn onderneming(en) en het bereiken van mijn doelen. Ze waarderen mijn ambitie, maar vinden ook dat het soms best een tandje minder mag omdat de burn-outs je vandaag de dag om de oren vliegen. Maar ik ben het liefst iedere dag bezig met het bereiken van mijn doelen.

Milou in ontspanningsmodus op Bonaire

Daarom was ik blij toen ik in maart twee weken op vakantie ging. Voordat ik op vakantie ging zat mijn hoofd overvol en had ik het gevoel dat ik niet meer efficiënt bezig was. Na twee weken genieten in de zon met mijn familie in Bonaire, kwam ik terug vol nieuwe energie. Ik kwam er tijdens deze vakantie namelijk achter dat je door volledig te ontspannen je je weer veel beter kunt inspannen om je doelen te bereiken. Mijn les: ontspannen is dus even belangrijk als inspannen. Wil je écht knallen en dingen bereiken, zorg dan voor genoeg ontspanning. Je moet je batterij opladen om weer door te kunnen gaan. En dat doe je door dingen waar je energie van krijgt! Zoals vakantie, sporten, familie en vrienden of gewoon door het kijken van een lekkere guilty please serie, Temptation Island anyone?. “

Wat doe jij om te ontspannen zodat je je daarna weer kan inspannen?

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *