The Daily Dutchy

Vivian Secrève (26) is oprichter van het online magazine The Daily Dutchy, waar je leest over de leukste hotspots, merken en trends in Nederland. Vivian woont in Amsterdam en in haar vrije tijd vind je haar in de sportschool, op het terras of op de dansvloer in een van haar favoriete hotspots.

Vivian gaat voor haar online magazine op zoek naar de leukste hotspots in Nederland

Wanneer en waarom ben je begonnen met The Daily Dutchy?

Ik ben The Daily Dutchy begonnen tijdens studie-ontwijkend-gedrag tijdens het volgen van mijn opleiding Media Informatie & Communicatie met de afstudeerrichting Redactie & Mediaproductie. Het idee kwam in me op tijdens het schrijven van mijn scriptie in de Coffee Company op de Kinkerstraat. Ik dacht… Wat wil ik als ik straks dat papiertje op zak heb, dan moet ik full-time voor een baas gaan werken? Daar heb ik helemaal geen zin in! Ik fantaseerde erover om iets voor mijzelf te beginnen. Na mijn redactie-stages was ik er namelijk van overtuigd dat ik genoeg ervaring had opgedaan om zelf een online magazine te starten. The Daily Dutchy kwam toen meteen als naam in mij op. Ik ging er vanuit dat deze domeinnaam allang bestond, maar dit was gelukkig niet het geval. Ik ben meteen aan de bak gegaan, heb alle domeinnamen gekocht, een website gebouwd en in één middag stonden er vijf artikelen online.

Jij weet van aanpakken Vivian! Wat zijn de belangrijkste lessen die je tot nu toe hebt geleerd tijdens het ondernemen?

Moeilijk.. Ik leer iedere dag weer nieuwe dingen! Maar ik heb vooral geleerd dat als je je concurrentie voor wilt blijven, je trouw moet blijven aan jezelf. Blijf keihard werken, je netwerk uitbouwen en geloof je in je eigen kracht. Deze kracht zorgt ervoor dat je positief kunt blijven, ook op de dagen dat het even tegenzit. Trek je vooral op aan de mensen die positief zijn en verzamel mensen om je heen die jou steunen, want er zullen ook altijd mensen zijn die je naar beneden proberen te halen.

Wat waren de uitdagingen? 

Starten, mezelf ontwikkelen en meer naamsbekendheid generen. Ik heb in het begin mijn kleine netwerk gevraagd om mij te helpen, door mij te volgen op Instagram en Facebook. Uiteindelijk ging het balletje rollen. Ik vond het ook echt een uitdaging om zakelijk te zijn. Wat vind jij jezelf waard? Wat heb je te bieden? Dat waren vragen die ik mezelf vaak gesteld heb. Maar zonder zakelijk te zijn, nemen mensen je niet serieus. Het was echt een uitdaging om mijn eerste betaalde klus binnen te slepen. Ik weet nog hoe ik mij voelde toen eindelijk na al dat harde werken er voor het eerst geld op mijn zakelijke bankrekening stond, ik was zo trots!

Vivian bij een van haar favoriete hotspots in Amsterdam, Cafe Métropolitain

Wauw, ik kan me helemaal voorstellen hoe trots je je gevoeld zal hebben. Prachtig wat ondernemen met je kan doen he? Wat heeft die ondernemende ervaring je tot nu toe nog meer gebracht? 

Ik weet inmiddels wie ik ben, wat ik met The Daily Dutchy wil bereiken en wat ik waard ben. Ondernemen heeft er voor gezorgd dat ik sterker in mijn schoenen sta. Ik ben er kritischer door geworden, ik weet nu goed met wie ik wel of niet samen wil werken en ik neem mezelf serieus. Ondanks dat weet ik dat ik nooit uitgeleerd ben en elke samenwerking weer een nieuwe uitdaging is. 

Heb je nog tips voor andere jonge vrouwen die ook willen starten met ondernemen?

Gewoon doen! Weet dat het in het begin veel vallen en opstaan is. Geloof in jezelf en in je concept. Ik vind dat we elkaar moeten supporten en moeten helpen als jonge, ondernemende vrouwen. Daarom ben ik ook lid van de Women Entrepreneur College Community. Als je eenmaal bent begonnen met ondernemen is het belangrijk om je successen te vieren. Ik heb mijn successen uit het eerste jaar in een boekje opgeschreven. Als ik dan even een dipje had, keek ik in het boekje en werd ik er weer aan herinnerd waar ik vandaan kwam en wat ik inmiddels had bereikt. Dit stimuleert je weer om door te gaan en je bedrijf nog meer te laten groeien!

Benieuwd naar het online magazine van Vivian? Bekijk haar website of volg haar op Instagram!

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *