Must read: Think and Grow Rich

Think and Grow Rich is de klassieker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het boek laat zien dat succes het resultaat is va de manier waarop je denkt. Napoleon Hill interviewde verschillende succesvolle mensen, een bouwde hiermee de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar vooral een succesvol en voldaan leven.

Het boek Think and Grow Rich, de Nederlandse bewerking door Michael Pilarczyk

Wij delen drie van de zes principes die volgens Think and Grow Rich bijdragen aan succes:

Verlangen

“Iedereen die succesvol wil zijn moet bereid zijn schepen achter zich te verbranden en elke mogelijkheid om op te geven uit te sluiten. Alleen op die manier kun je zeker weten dat je de mindset van een brandend verlangen om te slagen weet vol te houden. Dat is essentieel om succes te behalen!”

Besluitvaardigheid

“Beslis en houd je aan die beslissingen. Mijn analyse van honderen mensen die allemaal ruimschoots een miljoen dollar hadden verdient, liet zien dat ieder van hen de gewoonte had snel beslissingen te nemen en vrijwil nooit op een genomen besluit terug te komen. Mensen die niet veel geld weten te verdienen hebben zonder uitzondering de gewoonte om langzaam, of zelfs helemaal niet, tot een besluit te komen. Als ze eindelijk een beslissing hebben genomen gaan ze snel weer twijfelen of veranderen ze hun keuze.”

Een Mastermind-groep

“Een Mastermind, ookwel een denktank, is het harmonieus coordineren van kennis en inspanning tussen twee of meer mensen voor het bereiken van een concreet doel. Niemand zal in staat zijn veel te bereiken zonder een Mastermind-groep om zich heen. Als je zorgvuldig mensen selecteert die onderdeel worden van jouw Mastermind-groep en plannen creeert die jouw verlangen kunnen omzetten in geld, dan zul je in staat zijn om snel je doel te bereiken.”

Benieuwd naar dit boek? Je kan het boek hier kopen voor €21,90. Bij mij ligt hij altijd op mijn nachtkastje en ik ga dit boek weer opnieuw lezen, want iedere keer haal ik er nieuwe lessen uit!

Ik ben benieuwd wat jij uit dit boek haalt! Deel je jouw ervaringen met ons?

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wat een geweldig boek hè. Dit boek was voor mij jaren terug hét boek dat succes en spiritualiteit bij elkaar bracht. Voorheen zag ik het als losstaande elementen totdat dit boek mij dat inzicht gaf. Ik heb de originele (Engelse) versie al een hele tijd en blijf het inderdaad keer op keer lezen voor nieuwe inzichten. Dus, herkenbaar! 🙂 Met mijn bedrijf (Mindset Revolutions) blijf ik dit boek ook onder de aandacht brengen. En, ik ben zo’n fan van het boek dat ik zelfs de film promoot van Think and Grow Rich. Onwijs tof om te mogen doen!