Stories to Inspire

Renske de Haan (24) begon een jaar geleden met het delen van de verhalen van inspirende vrouwen via haar platform FemaleVoices. Na een coachingstraject bij Women Entrepreneur College kwam ze er achter waarom ze écht was gaan ondernemen, en dat zorgde voor veel inzichten én een nieuwe bedrijfsnaam, Stories to Inspire!

Renske de Haan (24) lanceert 15 juni haar nieuwe onderneming Stories To Inspire!

Wanneer en waarom ben je begonnen met Stories to Inspire?

Met ‘Stories to inspire’ wil ik jonge vrouwen die in een burn-out zitten helpen zichzelf te herontdekken met inspirerende verhalen van anderen. Door te focussen op kracht, en sociale steun te bieden vanuit mijn eigen ervaring wil ik anderen helpen. Op mijn 22e kwam ik zelf in een burn-out terecht. Ik heb destijds erg veel gemist. Ik dacht dat ik de enige was, schaamde me heel erg en wist niet goed hoe ik mijn burn-out kon overwinnen. Naast de juiste therapie begon ik veel verhalen te lezen en te schrijven. Ik herontdekte mezelf weer en leef nu met mijn nieuwe ik! 

Ik maakte mijn studie journalistiek af en een jaar geleden begon ik te schrijven voor de Instagram FemaleVoices_NL. Hier deel ik verhalen van andere vrouwen. Maar na een halfjaar wilde ik meer… Ik wilde echt stappen zetten, daarom begon ik met een persoonlijke 1-op-1 coachingstraject bij Women Entrepreneur College. De eerste sessie stelde Milou mij de vraag waarom ik doe wat ik doe. Ik had niet eerder nagedacht over waarom ik begonnen was met verhalen vertellen en anderen inspireren. Ik dacht terug aan mijn burn-out en er vielen allerlei puzzelstukjes op zijn plaats. Daar was het begonnen. Niet publiekelijk, maar wel voor mezelf. En ook met Female Voices hield ik contact met de vrouwen die in een soortgelijke situatie zaten of hadden gezeten. Vrouwen die tegen een burn-out aanzaten, niet lekker in hun vel zaten of zichzelf even kwijt waren. Milou maakte mij bewust van iets wat ik al die tijd onbewust al deed. ‘Stories to inspire’ gaat 15 juni live en ik kan niet wachten!

Wat zijn de belangrijkste lessen die je tot nu toe hebt geleerd tijdens het ondernemen?

Ik heb inmiddels een totaal andere mind-set. In plaats van bang te zijn probeer ik alles uit en ga ik het gewoon DOEN!

Wat onwijs goed! En wat waren dan de uitdagingen? 

Financieel was het een uitdaging. Daarom maakte ik een plan. Ik ging op zoek naar een parttime baan om zo zekerheid te hebben en daarnaast te kunnen bouwen aan een eigen bedrijf. 

Wat heeft die ondernemende ervaring je tot nu toe gebracht?

Een waardevol netwerk van mensen waar ik elke dag weer van leer. Daarnaast doe ik wat ik leuk vind en dat geeft enorm veel energie!

Heb je nog tips voor andere jonge vrouwen die ook willen starten met ondernemen?

Wacht niet af, ga ervoor en probeer het uit. Met uitproberen leer je veel over jezelf. Wees niet bang, maar bewandel het onbekende pad. Als je daar hulp bij nodig hebt, zoek dit dan! 

Ben jij benieuwd naar de nieuwe onderneming van Renske? Meld je dan aan voor de lancering van Stories To Inspire op 15 juni bij BOKA in Arnhem! Klik hier om je aan te melden.

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *