Hoe je omgaat met zakelijke connecties die ‘een drankje willen doen?’ Maud deelt haar lessen

Maud bezocht onlangs haar eerste Business Conferentie, The Next Web Conference, waar ze met veel inspiratie en nieuwe connecties de deur uit ging. Maar wat doe je als een zakelijke connectie geen contact heeft gelegd met jou om zaken te doen, maar om je uit te nodigen voor een drankje en dus totaal niet uit is op zaken doen, maar op iets heel anders?

Maud Meijs bezocht onlangs haar eerste Business Event, The Next Web Conference

“Met de overvloed aan knappe mensen in Amsterdam ben je normaliter erg blij als je als happy single gevraagd wordt om ‘een drankje te doen’, maar niet als het om een zakelijke connectie gaat. Ik ondervond dit nadat ik mijn eerste Business Event, The Next Web Conference bezocht. Een spannende en indrukwekkende ervaring. Heel tevreden verliet ik mijn eerste Business Event, met het idee toch even mooi wat nieuwe contacten in the pocket te hebben. Om er vervolgens achter te komen dat, het grootste gedeelte van deze leuke (mannelijke) ‘zakelijke’ contacten, toch andere intenties had. Zonder al te bitter te klinken, is dit op zijn zachts gezegd flink balen.

Ik vroeg mij af hoe ik om zou moeten gaan met zakelijke connecties die ‘koffie’ vervangen voor ‘een drankje’ doen en dus andere intenties hebben dan zaken doen? Nadat ik afgelopen maand voor het eerst een College bezocht van het Women Entrepreneur College, voelde ik meteen de fijne sfeer en de meerwaarde van dit netwerk en deze community. Daarom vroeg ik de ondernemende dames uit het Women Entrepreneur College Community om hulp.”

Hoe ga je om met zakelijke connecties die helemaal geen zaken willen doen, maar uiteindelijk de connectie hebben gelegd omdat ze iets anders van je willen – een date?

Een professionele respons is key – Puck

Aangezien het voorkomen van dit soort situaties helaas (bijna) niet mogelijk is, gaat het er meer om hoe je vervolgens met de situatie om gaat. Een gepaste/ professionele respons in een situatie als deze is dan ook cruciaal.

Bijvoorbeeld:

“I appreciate the offer, but I have a strict policy of not dating people I meet through work. I enjoy working with you, and I hope we will keep doing that in the future as well.”

Twijfel niet aan je (professionele) zelf – Milou

Ondanks dat je je naïef kan voelen moet je vooral niet aan jezelf gaan twijfelen of je wel professioneel genoeg bent en je zakelijk hebt opgesteld. Zolang jij weet dat je je zakelijk opgesteld hebt, is er geen enkele reden jezelf in twijfel te trekken. Het is belangrijk dit te blijven beseffen aangezien je je al snel niet serieus genomen kan voelen. Trek het je vooral niet persoonlijk aan en blijf geloven in jezelf als ondernemer.

Benoem direct waar jij de zakelijke meerwaarde van de connectie ziet– Kelly

Met het direct benoemen van de zakelijke meerwaarde verklein je de kans op miscommunicatie. De andere partij weet dan beter wat jouw intentie is. Zo creëer je duidelijke verwachtingen vanuit beide kanten.

Don’t blame them for trying – Kristie

Dit soort situaties zullen zich voor blijven doen. Het blijft een wereld vol testosteron en, laten we eerlijk zijn, vrouwelijke charme. Maar zolang jij zakelijk blijft kan je goed blijven af tasten of er voor jou op zakelijk gebied iets te halen valt. Is dit het geval, zet het contact dan zeker voort. Zo niet? Hoofd omhoog en weer doorgaan!

“Het is erg fijn om de struggles die je hebt als jonge, ondernemende vrouw te kunnen delen, en ik ben dan ook heel erg blij dat ik deel uitmaak van deze community.”

Wil jij ook lid worden van onze community en jouw vraagstukken delen met andere jonge, ondernemende vrouwen? Schrijf je dan kosteloos in voor deze community via de volgende link.

Update: Kort nadat dit artikel online is gezet kreeg Maud een belletje van een van de mannen die haar op date vroegen.

Hij had dit artikel doorgestuurd gekregen en was erg geschrokken. Hij belde Maud op om zijn excuses aan te bieden en vertelde haar dat hij het erg vervelend vond dat hij Maud het gevoel had gegeven dat zij zichzelf niet serieus kon nemen, dat was niet zijn bedoeling. Hij is zich nu bewust van de gevolgen en pakt het eerstvolgende keer anders aan.

Wanneer je dus uitspreekt tegen welke barriéres je aanloopt als jonge, ondernemende vrouw, kan dit andere jonge, ondernemende vrouwen ook helpen! Loop jij tegen een bepaald probleem aan? Deel het dan vooral. Laten we samen bewustzijn creeëren rondom de de problemen die jonge, ondernemende vrouwen ondervinden zodat deze barriéres doorbroken worden!

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *