Administration With Lola

Lola (24) heeft sinds kort twee bedrijven. Ze is namelijk werkzaam als professioneel dansartiest en dansdocente. Met haar tweede bedrijf Administration with Lola ondersteunt, adviseert en helpt ze ondernemers met hun administratie. Naast dat Lola druk is met haar bedrijven, probeert ze ook heel erg balans te vinden en lekker te ontspannen door te koken en een lekker wijntje te drinken in de zon

Lola (24) is danseres én boekhouder

Wanneer en waarom ben je begonnen met Administration with Lola?Ik heb aan de dansopleiding Albeda Dans College gestudeerd en daarnaast ook basiskennis boekhouden en financieel assistent afgerond

Ik heb de dansopleiding an het Albeda Dans College in Rotterdam gevolgd. Tijdens mijn dansopleiding vond ik ondernemerschap en het bijhouden van mijn eigen administratie toen al erg interssant. Ik merkte dat ik door overzicht in mijn administratie, ook overzicht in mijn hoofd kreeg. Ik kreeg van mede-dansers steeds meer vragen over boekhouding, omdat ze wisten dat ik er serieus mee bezig was, en zij het zelf erg saai vonden om te doen. Toen heb ik besloten om de studie Basiskennis Boekhouden te gaan doen, en naast mijn dans-werkzaamheden andere ondernemers te gaan helpen met hun boekhouding.  Na twee jaar studeren heb ik afgelopen april mijn nieuwe bedrijf Administration with Lola eindelijk gelanceerd. Super spannend, maar heel erg leuk. Ik kijk er naar uit om mijn klanten te helpen bij het verkrijgen van overzicht en inzicht in hun administratie, zodat zij uiteindelijk grote stappen kunnen zetten om hun bedrijf te laten groeien!

Wat zijn de belangrijkste lessen die je hebt geleerd tijdens het ondernemen?

Dat je hulp moet vragen als je er zelf niet aan uit komt. Ik wilde namelijk altijd alles zelf doen maar daardoor duurt het vaak veel langer. Ik had namelijk in september 2018 al besloten dat ik mijn tweede bedrijf wilde gaan opstarten. Alleen had ik niet van alles verstand en ik durfde ook niet om hulp te vragen, hierdoor kon ik mijn planning niet waarmaken. Rond december/januari merkte ik dat het mij alleen maar tegenwerkte om alles zelf te willen doen. Dus besloot ik om hulp te vragen en bepaalde dingen uit te besteden waar ik zelf niet goed in was. Hierdoor had ik meer tijd om te doen waar ik goed in ben en dat gaf het mij heel veel rust. 

Ik denk dat dit erg herkenbaar is voor startende ondernemers! Waren er ook nog andere uitdagingen bij het starten van je nieuwe bedrijf? 

Ja zeker, mijn angsten overwinnen. Ik heb vaak gedacht “Kan ik dit wel, moet ik dit nou wel gaan doen?”. Ik ben namelijk geen accountant. Ik vond het moeilijk om deze angst te overwinnen, maar ben blij dat het mij is gelukt en ik daardoor toch heb doorgezet om Administration With Lola op te richten/

Lola in actie op haar werkplek in Rotterdam

Heel cool! En wat heeft die ondernemende ervaring jou tot nu toe gebracht? 

Dat ik nu meer durf en het gewoon doe. Van fouten kun je leren en de angsten die mij tegenhielden hebben mij tot niks gebracht. Juist door uit je hoofd te gaan en het gewoon te gaan doen, kom je echt ergens.

Wauw, heel mooi! Heb je misschien nog tips voor andere jonge vrouwen die ook willen starten met ondernemen?

The key to succes is to start before you’re ready! Gewoon doen! En durf om hulp te vragen, want samenwerken is veel leuker dan alleen!

Kun jij hulp gebruiken bij het verkrijgen van in- en overzicht in jouw administratie? Lola helpt je daar graag bij! Volg Lola op Instagram, op Facebook op stuur haar een e-mail.

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *