YummyPopcorn

Yuandi (22) en Charissa (18) zijn ondernemende zusjes. Naast hun studie hebben zij namelijk samen het bedrijf Yummy Popcorn opgezet. Zij verkopen popcorn met maken unieke smaken, zoals bijvoorbeeld de ‘stroopwafel popcorn’.

Charissa en Yuandi met hun ‘YummyPopcorn’

Wanneer en waarom zijn jullie begonnen met YummyPopcorn?

Wij hielden altijd al van popcorn. Dit komt door onze familie avonden waar wij altijd popcorn aten, samen spelletjes speelden en naar films keken. De popcorn die we tijdens deze avonden aten maakten wij ook altijd zelf. Op een avond keken wij naar een tv programma waarin wij zagen dat een man een popcornwinkel was begonnen. Toen dachten we, dat willen wij ook! Na wat experimenteren vonden we uiteindelijk een aantal unieke popcorn smaken en hebben wij ons bedrijf YummyPopcorn op 1 januari 2018 officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.


Wat zijn de belangrijkste lessen die jullie hebben geleerd tijdens het ondernemen?

Wij hebben helemaal geen ervaring in de food branche en hebben heel veel tegenslagen gehad. Het gaat niet altijd zoals je wil, maar het komt wel altijd goed. De les die wij hebben geleerd is dat je moet doorzetten. Als je iets echt wilt, geloof er dan in en geef niet meteen bij eerste tegenslag op. Je moet een lange adem hebben om succesvol te worden met je bedrijf!


Wat voor tegenslagen hebben jullie dan gehad? 

Toen wij eindelijk onze product konden gaan verkopen, kwamen wij erachter dat onze popcorn niet lang genoeg houdbaar was. De afnemers waren enthousiast en vonden ons product geweldig, maar konden het niet verkopen vanwege de te korte houdbaarheid. Wij wisten ook niet hoe wij dit knelpunt konden oplossen dus besloten we om hulp te vragen bij een popcorn producent. Deze producent bleek na een half jaar niet betrouwbaar te zijn, dus waren we weer terug bij het begin. Wij zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe producent, maar we hebben inmiddels ook al andere plannen gemaakt. 

‘YummyPopcorn’ milkshakes


Wat heeft die ondernemende ervaring, ondanks alle tegenslagen, jullie tot nu toe gebracht? Ook positieve dingen hopelijk?

Zeker, ondanks alle tegenslagen die wij hebben gehad vinden wij het fantastisch om te doen wat we zelf willen om bezig te zijn met onze passie. Wij wilden altijd al ondernemer worden. Wij studeren allebei deeltijd en werken daarnaast aan ons bedrijf. Het is super leuk om als zusjes samen een onderneming op te zetten.

Hebben je nog tips voor andere jonge vrouwen die ook willen starten met ondernemen?

Het allerbelangrijkste dat wij van onze ouders hebben meegekregen is dat je zelf bepaalt hoe ver je komt en dat je moet doen wat je leuk vindt. Dus als je een onderneming wilt beginnen en je hebt een passie voor een bepaald product of een dienst, doe het gewoon! Niemand kan voor jou de toekomst bepalen, alleen jijzelf.

Benieuwd naar de YummyPopcorn van Charissa en Yuandi? Volg hun bedrijf op Instagram of bezoek hun website.

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *