House of Cocktails

Yasmine (24) is sinds kort full-time bezig met haar onderneming House Of Cocktails, een cocktailbar op locatie. Nadat ze voor verschillende werkgevers keihard werkte maar hier nooit voor werd beloond, was ze het zat en besloot ze om voor zichzelf te beginnen.

Yasmine met haar cocktails

Wanneer en waarom heb je House of Cocktails opgericht?

Ik ben inmiddels al 3,5 jaar bezig met mijn onderneming. Ik had het vroeger niet breed, en moest daarom erg veel werk om mijn hoofd boven water te houden. Ik had vier banen en werkte zeven dagen per week, vaak twee diensten per dag. Dit brak mij op. Ik was als een gek aan het rennen voor werkgevers, terwijl ik er zelf niet op voorruit ging. Ik besloot dat het genoeg was geweest en als ik wilde groeien, zowel persoonlijk als financieel, dat ik dan voor mijzelf moest begonnen. Dus ben ik meteen naar de Kamer van Koophandel gegaan om mijn bedrijf in te schrijven!

Wauw, wat stoer! Je bent al een tijdje bezig dus met House of Cocktails. Wat heb je inmiddels allemaal geleerd?

Ik heb twee belangrijke lessen geleerd tijdens het ondernemen. De eerste is dat fouten maken niet erg is. Van fouten leer je, en het zorgt dat je groeit! De tweede les is om alles zwart op wit te zetten om onenigheden met opdrachtgevers te voorkomen. Maak duidelijke afspraken, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

De cocktails van House of Cocktails

Bedankt voor het delen van deze lessen! Je hebt ook vast uitdagingen gehad?

Klopt, toen ik begon met ondernemen had ik het nog steeds niet breed financieel gezien. Het is dan erg moeilijk om een bedrijf te starten. Maar ik ben rustig aan begonnen met opbouwen, bijvoorbeeld door een voor een mijn voorraad in te kopen om cocktails te maken. Ik begon met een shaker, daarna een barspoon, een strainer en zo verder. Momenteel is mijn voorraad zo groot dat ik nu iedere cocktail kan maken!

Dat is mooi! En wat heeft die ondernemende ervaring je tot nu toe gebracht?

Dat ik niet meer werk voor een baas maar voor mijzelf, en dat voelt goed! Ik ben gestopt met rennen voor anderen en ben nu echt bezig met het opbouwen van een bedrijf, waar ik zowel persoonlijk als financieel in groei. Ik heb het daarmee een stuk makkelijker voor mijzelf gemaakt, en ben daarom erg blij dat ik de stap heb durven zetten richting ondernemerschap.

Last but not least, heb je nog tips voor andere jonge vrouwen die ook willen starten met ondernemen?

Ja zeker, dames, hou het niet bij een idee, maar voer het uit! Ik hoor zo vaak meiden die een geweldig idee hebben voor een business, maar het blijft bij een idee. Start met uitvoeren! Als je iets wilt, dan moet je het heft in eigen handen nemen net zoals ik heb gedaan. Just go for it!

Yasmine op locatie met haar rijdende cocktailbar

Benieuwd naar House of Cocktails? Bekijk de website van Yasmine of volg haar bedrijf op Instagram.

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *