French Toast Studio

Maak kennis met de leden uit ons netwerk!

Nienke (24) en Amanda (23) hebben elkaar ontmoet op de kunstacademie in Rotterdam tijdens hun studie Illustratie. Ze hadden meteen een klik en zetten samen design studio ‘French Toast Studio’ op. Ze ontwerpen eigen producten en prints maar doen ook freelance klussen voor bedrijven.

Amanda en Nienke

Wanneer en waarom zijn jullie begonnen met French Toast Studio?

Wij zijn officieel begonnen met French Toast Studio na ons afstuderen in de zomer van 2017. We hebben elkaar ontmoet op de kunstacademie in Rotterdam tijdens onze studie illustratie en ontdekte gaandeweg dat we ons niet helemaal thuis voelde bij die studie. Dit omdat het bij illustratie vaak niet verder gaat dan het platte vlak, zoals boek illustraties of animatie. We voelden ons vaak meer op ons plek bij interieur styling, het ontwerpen van producten en mode. Onze passie voor deze verschillende disciplines bracht ons samen en zo ontstond het idee voor French Toast Studio: een wereld waarin we onze illustraties tot leven brengen door ze te combineren met alles waar we heel veel van houden: interieur, fashion en art. Het maakt ons het gelukkigst om producten te creëren die wat extra sparkles (en kleur) aan iemands huis of kledingkast toevoegen. 

Dat klinkt heel goed! Wat zijn de belangrijkste lessen die jullie hebben geleerd tijdens het ondernemen?

Dat je in jezelf moet geloven en groots moet denken! We houden onszelf nog vaak genoeg tegen door ons onnodig onzeker te voelen over onze kwaliteiten of de angst om te falen. Maar ondernemen is nou eenmaal risico’s nemen en de stoute schoenen aantrekken. Je kunt alleen groeien door te “durven” en ergens vol voor te gaan.  Dit is ook een van de redenen waarom we mee doen aan het pitch event van het Women Entrepreneur College! Dood eng, maar mega leerzaam en waardevol! 

Daarnaast is het opbouwen van een netwerk een heel belangrijk onderdeel van ondernemen! Iets waar wij nog altijd moeite hebben, aangezien ‘netwerken’ en onszelf meer op de voorgrond zetten niet natuurlijk komt voor ons. Als je iets goed kunt en talent hebt, vinden mensen je toch vanzelf wel? Mis! Wat we gaandeweg wel hebben gemerkt is dat het soms niet zo zeer uitmaakt ‘wat je kan en wie je bent, maar wie je kent’.

Artprint ‘Red Desert’ van French Toast Studio

Dat is zeker waar. Je netwerk opbouwen is dus een uitdaging die je tegenkomt tijdens het ondernemen. Wat waren andere uitdagingen die jullie tegen zijn gekomen? 

Van veel zaken geen verstand hebben is iets waar we dagelijks tegenaan lopen! We proberen hier niet teveel gefrustreerd van te raken, maar in plaats daarvan ieder obstakel te zien als een puzzel die opgelost moet worden. Oftewel, alles stukje voor stukje uitzoeken en zo uiteindelijk verder komen! Ook al voelt het vaak alsof we maar heel langzaam groeien, proberen we onszelf er aan te herinneren dat we uit elke ervaring of misstap iets kunnen halen en dat dat ontzettend waardevol en leerzaam is! 

Wat heeft die ondernemende ervaring jullie tot nu toe gebracht? 

Onze droom om unieke producten en ideeën met zorg en aandacht te ontwikkelen, is alleen maar gegroeid! Hoewel onze weg met heel veel ups en downs gaat, is het goed om zo nu en dan stil te staan bij alles wat je al wel bereikt hebt. Zo hebben we al met een van onze producten in de Hudson’s Bay gestaan als decoratie en in de museumshop van de Kunsthal, hoe tof! En ja, dat is zeker iets waaraan wij onszelf dikwijls moeten helpen herinneren: vier deze kleine overwinninkjes ‘along the way’!

Daarnaast zijn we extra blij dat we elkaar hebben! Niet alleen onze gezamenlijke droom groeit met de dag, maar onze band ook! We voelen elkaar feilloos aan en weten precies wat we aan elkaar hebben, wat ervoor zorgt dat we naast onze bijbanen, drie dagen in de week met heel veel plezier samen kunnen werken aan nieuwe ideeën en projecten! 

Hebben jullie nog tips voor andere meiden die ook willen starten met ondernemen?

Zo snel mogelijk beginnen en dicht bij jezelf blijven! Een begin is alles wat je nodig hebt. Start simpelweg met het concreet maken van wat je als eerste nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld alleen al een website zijn. Je hebt niet gelijk alles nodig en al meteen het “complete grote plaatje” willen is vaak wat mensen tegenhoudt om überhaupt te beginnen.

Lazy plants van French Toast Studio

Benieuwd naar de producten en diensten van dit creatieve duo? Volg French Toast Studio dan op Instagram en bekijk de website.

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *