Wat Jennifer heeft geleerd tijdens het Techstars Startup Weekend in Amsterdam

Jennifer Reinhard sprak op het tweede Women Entrepreneur College over haar ambitie om een voorbeeld te zijn voor andere jonge vrouwen in de tech-wereld. Zij wil laten zien dat de tech-wereld niet langer gedomineerd moet wordt door mannen, maar dat er juist meer vrouwen nodig zijn. Jennifer is bezig met het ontwikkelen van de no-code applicatie software Universe.

Via het Women Entrepreneur College Netwerk kreeg Jennifer de kans om mee te doen aan het internationale Techstars Startup Weekend in Amsterdam. Techstars wilde graag dat een aantal jonge, ambitieuze tech-vrouwen mee zou doen en vroeg Women Entrepreneur College om hulp. Het Startup Weekend is een laagdrempelig, internationaal programma van Techstars dat al jarenlang bijna elk weekend wereldwijd wordt georganiseerd. Tijdens het weekend bouw je binnen 52 uur een nieuw bedrijf met een groep mensen die je nog niet kent. Je krijgt gedurende het weekend advies en ondersteuning van ervaren coaches om jouw business idee tot een hoger niveau te brengen.

Jennifer tijdens het Start Up Weekend Amsterdam

Jennifer deelde haar ervaring en lessen met ons.

“Ik ben super blij dat Milou van Women Entrepreneur College mij heeft aangedragen als jonge, vrouwelijke tech-entrepreneur voor het Startup Weekend Amsterdam. Ik heb namelijk erg veel geleerd tijdens dit weekend, ik ben met een prijs naar huis gegaan én ben ook nog uitgenodigd om deel te nemen aan een internationaal pitch event! Gedurende het weekend ben ik fulltime met een team met een idee bezig geweest. Je gebruikt de skills en achtergrond van elk team member om zo tot een gevalideerd idee te komen. Het gaat niet om de uitkomst, maar het proces waarin je werkt. In ieder team worden er verschillende ideeën naar voren gebracht. Het is de kunst om al deze ideeën te stroomlijnen en te verwerken zodat er een eenduidig plan van aanpak uitkomt. ”

De lessen die Jennifer heeft geleerd tijdens het Startup Weekend:

  • Het gaat om het team, niet het idee

Een goede markt vinden en een verkoopbaar product is belangrijk. Maar om investeerders te vinden om je financiering rond te krijgen en je bedrijf van de grond te krijgen gaat het om de uitvoering van het team. Hoe voer je discussies? Hoe trek je samen conclusies? Hoe zet je mensen in hun kracht? Hoe ga je om met tijdsdruk? Het team dat samen het idee uitvoert, is nog belangrijker dan het idee zelf.

  • Pitchen eng? Probeer het toch! 

Overwin je angsten en straal overtuigingskracht uit. Ook al gaat het niet helemaal zoals je wilt, het maakt niet uit, je hebt het dan uiteindelijk toch gewoon gedaan!

  • Wees niet bang om uit te spreken wat je dromen zijn

Het uitspreken van mijn ambities en dromen zorgde ervoor dat ik met een mooie prijs naar huis ging. Het loont dus om dit uit te spreken!

Jennifer sprak haar dromen en ambities uit tijdens haar pitch

Jennifer ging naar huis met de prijs ‘most promising female entrepreneur’ van vrouwennetwerk Future Female, een international vrouwennetwerk. Door het winnen van deze prijs mag zij meedoen aan een Business Course van dit netwerk dat in September van start gaat. Daarnaast is ze ook uitgenodigd om haar idee op het internationale pitch event ‘Get in The Ring’ te komen pitchen. Wil jij haar supporten? Breng dan hier je stem op haar uit.

Word net als Jennifer lid van het Women Entrepreneur College Netwerk en krijg de mogelijkheid om jouw business idee te pitchen op het Women Entrepreneur College Pitch Event.

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *