Hoe geef je een goede pitch?

In de blog over het boek ‘Nice Girls Don’t Get the Corner Office’ schreven we al dat een van de meest gemaakte fouten is jezelf niet kunnen verkopen. Je merk in de markt zetten begint namelijk met een sterke pitch.

Oprichter Milou Knierim tijdens haar pitch over het Women Entrepreneur College

Een pitch is een boodschap van 60 seconden. Het is de bedoeling dat je binnen deze tijd je bedrijf of idee zo duidelijk onder woorden kunt brengen degene tegenover jou op zijn minst zeer geïnteresseerd is geraakt. Erg belangrijk dus wanneer je net bent begonnen met ondernemen!

In een pitch beschrijf je jouw product of dienst, welke doelgroep je bedient, wat jouw product of dienst oplevert voor jouw doelgroep, voor wie je met succes gewerkt hebt en op welke punten jij je onderscheidt van jouw concurrenten.

Wij vroegen Pitch & Presentatie Expert Josephine van der Hoeven van FunnyBusiness naar haar tips om jouw pitch te presenteren.

1 Oefening baart kunst
Oefen je pitch in de spiegel, let hierbij op je gezichtsuitdrukking! Veel mensen trekken een ‘arrogante bek’ wanneer ze onzeker zijn. Dit wil je voorkomen! Oefenen, oefenen, oefenen dus.

2 Als er iets fout gaat tijdens je pitch, benoem dit dan
Dit zorgt voor een relaxte sfeer, dan ziet het publiek dat je menselijk bent.

3 Alleen steekwoorden, geen verhalen!
Als je toch iets in je handen wilt hebben tijdens je pitch, kies dan voor een klein briefje met steekwoorden maar schrijf je pitch niet voluit op.

Op 3 juni vindt het Women Entrepreneur College Pitch Event plaats, waar jij jouw bedrijf of idee kunt pitchen aan een live publiek vol potentiële funders! Wil jij mee doen? Klik dan hier voor meer informatie!

Wil jij meedoen aan het Pitch Event en maar wil je nog wat extra oefenen van tevoren? Op 24 mei geeft Josephine een workshop ‘Pitchen & Presenteren’ en zorgt zij ervoor dat jij vol zelfvertrouwen jouw pitch kan presenteren. Klik hier voor meer informatie!


Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *