Nxt Stories

Maak kennis met de members van ons netwerk!

Danielle van Ginkel (23) en Kristie Willems (25) waren al goede vriendinnen, werden daarna schoonzusjes en besloten toen ook nog om tijdens hun studie samen communicatie bureau Nxt Stories op te zetten. Ondanks de afstand, Kristie woont nu in Londen en Danielle in Amsterdam, zijn zij nu al 3 jaar bezig met hun eigen bedrijf.

Kristie en Danielle

Vriendinnen, schoonzusjes en ook nog zakenpartners! Wow, wat een bijzondere band hebben jullie! Wanneer en waarom hebben jullie Nxt Stories opgezet?

Het is zo’n 3,5 jaar geleden dat Kristie en ik ons realiseerden dat er nog veel onduidelijkheden waren met betrekking tot samenwerkingen met influencers, toen nog bloggers. De influencerwereld was toen (bij lange na) niet zo booming als dat het nu is en veel mensen hadden geen idee. Kristie liep stage voor een bedrijf dat wilde samenwerken met influencers maar geen idee had hoe dit in zijn werk ging en waar je ze überhaupt kon vinden. Ik was op dat moment redacteur voor de blog Amsterdam Style Hunter en ik zag de markt juist van de influencerkant waar ook nog veel vragen waren. Dus toen dachten we; waarom gaan we hier niet tussen zitten om duidelijkheid te scheppen en zo leuke samenwerkingen op te zetten? We zijn toen gewoon begonnen tijdens onze studies (ik studeerde nog aan de UvA en Kristie was bezig met haar stage) en al snel kwamen er opdrachten binnen.

Interessant! Jullie zagen een gat in de markt en zijn daar meteen op ingesprongen. En dat pakte goed uit dus! Wat hebben jullie tot nu toe allemaal geleerd van het ondernemen? 

In het begin moet je veel investeren om een bepaalde opdracht of klant binnen te halen, maar wij zijn hier soms veel te lief in geweest. We hebben het halve land afgereisd voor gesprekken met potentiële klanten en ze soms ontzettend veel geholpen, zonder er ook maar een cent voor betaald te krijgen. Onder het mom van ‘we investeren en dit betaalt zich wel uit’. Is in veel gevallen natuurlijk ook zo, maar vind hier wel een goede middenweg in want je doet geen vrijwilligerswerk. Sta daarnaast open voor verandering; ons bedrijf startte bijvoorbeeld als influencer marketing bureau maar inmiddels richten we ons vooral op social media beheer. Waar influencer marketing nog wel steeds een van onze werkzaamheden van is. Ook heel belangrijk, zoals iedereen altijd al zegt, is je netwerk. Veel van onze klanten zijn via via gekomen. Oh, en neem een boekhouder!

Veel geleerd dus! Heeft het ondernemen jullie nog meer gebracht, naast dat jullie uiteraard geld hebben verdiend door dit op te zetten?

Ervaring, interessante nieuwe connecties en voor mij (Danielle) ook een vaste baan. Door ons bedrijf zijn we namelijk terecht gekomen bij Femmefab, een influencer marketing bureau dat onderdeel is van EEN Media. We zijn hier samen begonnen maar voor Kristie werkte dit gezien de afstand niet (ze woonde toen in Eindhoven). Ik had het zo naar mijn zin dat ik na een jaar freelance besloot om voor 4 dagen per week in loondienst te gaan. Dit doe ik nu nog steeds met veel plezier, op mijn ‘vrije’ dag en avonden werk ik nu voor Nxt Stories. 

Wat goed! Ondernemen en een vaste baan in loondienst gaan dus prima samen. Hebben jullie nog tips voor andere meiden die ook willen starten met ondernemen?

Go for it! Je bent nog jong, hebt weinig te verliezen en wat er ook gebeurt; je leert er zoveel van. En hoewel er wisselende meningen zijn over het starten van een eigen bedrijf met je beste vriendin of familie, zien wij er alleen maar voordelen in. Zolang je eerlijk tegen elkaar blijft en duidelijke afspraken maakt is het alleen maar bijzonder om samen de uitdaging aan te gaan. Oh, en die boekhouder dus!

Volg Nxt Stories via Instagram of bekijk de website van Danielle en Kristie om weer te weten te komen over hun bedrijf en diensten.

Binnenkort zal Danielle haar lessen en ervaringen als ondernemer delen met jullie als nieuwe redacteur voor Women Entrepreneur College! Je leest haar artikelen vanaf volgende week op de blog.

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *