DJ duo Rovi

Maak kennis met de members van ons netwerk!

From the DISCO to (your) HOUSE! Rowie Korpel (25) en Virginie de Fraiture (23) vormen samen DJ-duo Rovi. Overdag studeren ze allebei aan het Amsterdam Fashion Institute, en ’s avonds maken ze het Amsterdamse nachtleven onveilig.

Rowie en Virginie

Hoe en wanneer is DJ-duo Rovi ontstaan?

“In 2016 zijn we begonnen met draaien. We waren die zomer samen op een festival, en gingen helemaal op in de muziek. We zagen een vrouw draaien op het podium en vonden dit zo gaaf, toen dachten we, dat willen wij ook doen!”

Heel cool dat zij jullie heeft geinspireerd! Maar hoe begin je dan?

“We hebben in ons eigen netwerk gezocht naar mensen die al DJ waren en hen om hulp gevraagd. Een goede vriend van ons was al DJ, dus we hebben hem gevraagd om ons op weg te helpen. Hij had een DJ-set thuis staan en daar zijn we veel op gaan oefenen.”

Oke, veel oefenen dus. En hoe kom je dan aan je eerste betaalde opdracht?

“In het begin hebben we een aantal gigs gratis gedaan om bekend te worden. Bijvoorbeeld in de Chicago Social Club. Na een aantal keer draaien daar is het balletje gaan rollen en werden we via via geboekt door Happy Feelings. Toen hadden we onze eerste betaalde opdracht binnen!”

Gaaf! En nu stromen de opdrachten binnen? Wat is jullie plan voor de toekomst?

“Komende zomer hopen we op verschillende festivals te draaien. We nemen daarom nu al een aantal sets op, die op SoundCloud komen. Onze ultieme droom is draaien op Wildenburg, dat lijkt ons echt waanzinnig!”

Last but not least, hebben jullie nog tips voor andere ambitieuze meiden die ook DJ willen worden?

“Je moet gewoon beginnen, niet te veel na denken. Oefening baart kunst!”

Volg DJ Duo Rovi op Instagram en beluister hun muziek via hun Soundcloud account.

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *