De meeste gemaakt fouten waardoor jouw talent niet benut wordt

Lois P. Frankel is coach en bedrijfstrainer, en schreef het boek ‘Nice Girls Don’t Get the Corner Office’ om vrouwen bewust te maken van de meest gemaakte fouten op de werkvloer. Zo wordt je je bewust van de manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van je talent. Indien je je hier bewust van bent kun je deze gewoontes aanpakken en veranderen, zodat je uiteindelijk wel je dromen en ideën waar gaat maken.

De praktische adviezen zijn onderverdeeld in zes thema’s: hoe je het spel speelt; hoe je je gedraagt; hoe je denkt; hoe je jezelf op de markt brengt; hoe je klinkt; hoe je eruitziet en hoe je reageert.

Het boek is gericht op vrouwen die aan het begin van hun carriére staan. Of je nou gaat werken of toch gaat ondernemen, de volgende vijf gemaakte fouten en adviezen zijn voor iedere jonge vrouw van belang.

Fout 1: Multitasken

Multitasken maakt je minder productief. Focus je op één ding! Dan bereik je meer.

Fout 2: Je mogelijkheden laten inperken

Als je je leven leidt binnen de grenzen die anderen voor jouw stellen, dan weet je nooit waar toe je echt in staat bent, en zal er ook niemand anders zijn die dat ziet.

Fout 3: Denken dat je netwerk niet belangrijk is 

Je netwerk is super belangrijk. Netwerken is dé manier om een aan nieuwe baan te komen, nieuwe klanten te vinden of om goed op de hoogte te blijven. Hoe meer contacten je hebt, des te meer toegang tot informatie.

Fout 4: Jezelf niet in 5 minuten kunnen verkopen

Je merk in de markt zetten begint met een sterke pitch. Nee, dat is geen opschepperij. Wees niet te bescheiden, maar beschrijf je functie, of indien je een bedrijf hebt wat je verkoopt, aan wie je dit verkoopt en waarom je dit verkoopt en een aantal dingen waar je trots op bent.

Fout 5: Streven naar perfectie 

Perfectie bestaat niet. Als je als perfectionist één doel behaalt, vindt je wel weer een nieuw doel om na te streven. Je denkt misschien dat je jezelf met streven naar perfectie motiveert, maar uiteindelijk maak je jezelf alleen maar gek wat zelf tot een burn-out of negatief zelfbeeld kan leiden. Je hoeft niet ‘perfect’ te zijn, want goed is goed genoeg.

Ben jij benieuwd naar de rest van het boek? Je kan het boek kopen voor €15,99 via deze link.

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *