SUITED.

Maak kennis met de members van ons netwerk!

Britt (21) en Kim (20) zijn twee jonge ondernemende zusjes die altijd al de droom hadden om samen een onderneming op te zetten. Vanuit hun gedeelde liefde voor mode is pakken merk SUITED. ontstaan. Britt studeert momenteel aan het Amsterdam Fashion Institute en Kim is bijna klaar met de opleiding Commerciële Economie aan de HvA. 

Kim en Britt

Wanneer en waarom zijn jullie begonnen met SUITED. ? 

Wij hadden altijd al de droom om samen een onderneming op te zetten. We hebben beiden een grote passie voor mode en het viel ons op dat we vaak dezelfde items in winkels en webshops voorbij zien komen. Wij dragen het liefste items waar niet iedereen in rondloopt, zoals bijvoorbeeld een statement-pak. Daarom leek het ons een goed idee om een eigen pakkenlijn op te zetten, en zijn we in September 2018 begonnen met SUITED. 

Gaaf! Jullie hebben zeker in die korte tijd dat SUITED. bestaat al veel geleerd? 

Ja zeker, vooral dat ondernemen veel serieuzer is dan dat het lijkt. Je kan je niet meer gedragen als de ‘onwetende student’ maar er wordt verwacht dat je overal iets vanaf weet. Daarnaast moet goed prioriteiten leren stellen. Het is lastig om je studie met een onderneming te combineren, want wanneer je eenmaal bent begonnen steek je het liefste al je tijd in je onderneming. Maar helaas rond een studie zich niet vanzelf af! Je moet dus een goede balans vinden tussen het bouwen van je onderneming en het afronden van je studie of werk.  

Klopt, dat is ook een uitdaging. Zijn jullie nog tegen andere uitdagingen aangelopen bij het opzetten van jullie bedrijf? 

Bij het opstarten van een onderneming komt veel kijken, het produceren van je product, het maken van een website, de financiën en juridische aspecten regelen, marketing, sales en nog veel meer andere dingen. Je hoeft niet in alles een expert te zijn, maar je moet wel goed weten waar je mee bezig bent. Daarom is het handig om je te verdiepen in onbekende vakgebieden. 

Daarnaast is het ook zeker een uitdaging om samen een bedrijf te starten. Wij zijn zussen en kunnen daarom veel van elkaar hebben, maar ook wij hebben struggles en irritaties gehad tijdens het opzetten van ons bedrijf. Bedenk daarom goed met wie je een bedrijf start! Uiteindelijk moet je samen naar hetzelfde einddoel toewerken en niet te lang stil staan bij kleine onenigheden. 

Fijn dat jullie ondanks de onenigheden samen naar een einddoel toewerken! Jullie hebben dus beter leren samenwerken, zijn er nog andere dingen die het ondernemen jullie tot nu toe heeft gebracht? 

We waren beiden erg zoekende wat we nou precies wilden gaan doen na onze studie. Doorsturen, een Master of meteen aan het werk? Het waren allemaal opties. Maar nu weten we dat we maar een ding willen, full time bezig zijn met iets waar we beiden onze passie in kwijt kunnen en waar we elke dag met veel plezier mee bezig zijn. 

Mooi! Dat klinkt erg goed. Hebben jullie nog tips voor andere meiden die ook willen starten met ondernemen?

Ga alleen ondernemen als je een idee hebt dat he met de hele wereld wil delen. Veel jonge mensen willen ondernemen om het ondernemen zodat ze eigen baas kunnen zijn, en starten vanuit deze motivatie een bedrijf. Wij denken niet dat dat juist is. Je moet eerst een goed idee hebben wat voortkomt uit je eigen passie, en vanuit daaruit een onderneming opbouwen. Als ondernemer krijg je namelijk veel tegenslagen te verwerken en alleen passie en oneindige motivatie gaan je daar doorheen helpen! Als je eenmaal dat idee hebt gevonden dat je met de hele wereld wilt delen, go for it en laat je door niemand tegen houden!  

De pakken van SUITED.

Bekijk de pakken van Britt en Kim via de website van SUITED. of volg hun merk op Instagram


Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *