DearLaundry

Maak kennis met de members van onze community!

Danique (24) en Dieuwertje (24) zijn twee vriendinnen die samen Fashion & Branding studeren aan het Amsterdam Fashion Institute. Zij hebben tijdens de Minor Ondernemerschap aan de HvA DearLaundry opgezet. DearLaundry verkoopt handgemaakte duurzame waszakjes.

Hoe en wanneer is DearLaundry ontstaan?

Een half jaar geleden zijn wij begonnen aan de minor Ondernemerschap aan de HvA. Tijdens deze minor hebben we DearLaundry opgezet. Door onze achtergrond in de mode-industrie en de kennis die we inmiddels hebben opgedaan realiseerden we ons dat er veel bekend is over de ‘glamour-kant’ van mode industrie, maar dat er weinig aandacht wordt besteedt aan de negatieve gevolgen van deze industrie. De fast fashion industrie is na olieindustrie, de meest vervuilende industrie ter wereld.

Wij geloven dat mode vooral iets moois en leuks moet zijn zonder dat het van onze planeet, de mensen of dieren ten nadele beinvloedt. Wij willen mensen inspireren om een positieve bijdrage te leveren aan onze planeet. Vanuit deze visie is de ‘laundry bag’ ontstaan. Door je kleding te wassen in de laundry bag verminder je het vrijkomen van microplastics in onze oceanen bij elke wasbeurt.  De laundry bag zorgt er dus niet alleen voor dat je kleding langer mooi blijft maar helpt je ook een bijdrage te leveren in de strijd tegen de plastic soep in onze oceanen.

Wauw, wat een mooi verhaal. Ik ben nu al geinspireerd! Wat hebben jullie allemaal geleerd tijdens het opzetten van DearLaundry?

Wij hebben geleerd dat het belangrijk is om niet te kritisch te zijn, gewoon te doen en dat je vooral moet ondernemen met passie. Je moet ergens beginnen met ondernemen en door het gewoon te gaan doen en te experimenteren leer je vanzelf wat wel en niet werkt. In het begin vonden wij dit zelf nog best spannend maar toen we eenmaal actie ondernomen kregen we zoveel leuke en positieve reacties, en dit motiveerde ons nog meer om verder te gaan en ons product op de markt te brengen.

Dat klopt. Just do it! Maar jullie liepen vast ook tegen uitdagingen aan?

Omdat wij een startende onderneming zijn en graag alles willen leren, vonden we het moeilijk om de dingen waar we niet goed in waren uit te besteden. Wij hebben zelf bijvoorbeeld veel kennis van de mode-industrie en van Marketing en Branding, maar zijn bijvoorbeeld niet goed in de Financiën. Wij hebben veel tijd geinvesteerd om hier meer over te leren, waardoor we uiteindelijk meer grip hebben op ons bedrijf. Dat is fijn, want mochten we dit later toch gaan uitbesteden dan weten we tenminste waar de we over praten.

Fijn! Als ondernemer moet je inderdaad van alle aspecten uit je bedrijf op de hoogte zijn, maar datgene waar je niet goed in bent uitbesteden. Wat heeft de ondernemende ervaring jullie tot nu toe gebracht?

De positieve en leuke reacties op ons bedrijf zorgen ervoor dat wij nog meer gemotiveerd zijn geraakt om mensen te informeren en te inspireren om bewuster te gaan consumeren. Daarnaast zijn we benaderd door verschillende bekende Nederlands die interesse hebben in ons product en wordt de laundry bag ook verkocht in verschillende winkels in Nederland. Dit maakt ons erg trots en zorgt ook voor een extra zelfvertrouwen.

You go girls! Hebben jullie nog een laatste tips voor andere jonge vrouwen die ook willen starten met ondernemen?

Luister goed naar je gevoel! Wij als jonge vrouwen laten ons vaak beinvloeden door de mening en adviezen van anderen. Laat je hier door niet van je pad af brengen, want uiteindelijk bepaal je zelf de koers die je vaart. Als jij denkt dat je iets kan, dan moet je het gewoon gaan doen.

Bekijk de website van Daan en Dieuwertje of volg DearLaundry op Instagram om op de hoogte te blijven van deze sustainble fashion start-up.Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *