Project CeCe

Maak kennis met de members van onze community!

Project CeCe is opgericht door Noor, Melissa en Marcella. Drie ambitieuze dames die eerlijke en duurzame kleding hebben verzameld op één website, om zo bewuste kledingkeuzes makkelijker te maken.


Een website starten om bewuste kledingkeuzes makkelijker te maken, hoe zijn jullie daarbij gekomen?

We vonden het zelf lastig om kleding te vinden die mooi én duurzaam was en kwamen erachter dat het wel bestond, maar verspreid over heel veel kleine webshops. Niet echt handig als je op zoek was naar iets specifieks. We vonden dat het shoppen van duurzame kleding net zo makkelijk zou moeten zijn als het shoppen van fast fashion. Marcella had net de minor Programmeren op de UvA afgerond en besloot om dit probleem voor onszelf op te lossen door een zoekmachine voor duurzame mode te bouwen.

Super gaaf idee! Maar dat klinkt best ingewikkeld, een zoekmachine bouwen? Hoe begin je daar mee dan?

We hebben het ontwikkeld naast onze studie en we hebben de eerste versie gelanceerd als test en proof-of-concept. We wilden weten of hier echt vraag naar was van zowel de kant van de winkels als de consumenten. Dat bleek al heel snel zo te zijn! We zijn toen ook op zoek gegaan naar een goed verdienmodel, zodat we ook echt impact konden gaan maken met ons platform. Marcella heeft toen affiliate marketing technologie ontwikkeld, waardoor we over elke aankoop die via ons loopt een klein percentage krijgen dat we weer kunnen stoppen in de groei van ons platform.

Interessant. Maar dat lijkt erg moeilijk, jullie liepen vast ook tegen uitdagingen aan?

Dat klopt. We vonden het in eerste instantie erg lastig om te bepalen hoe we het grote publiek konden bereiken. We merkten dat er vanuit winkels vrij snel veel interesse kwam, maar het bereiken van consumenten vonden we best lastig. Uiteindelijk hebben we veel gehad aan samenwerkingen, publicaties en het geven van workshops over duurzame mode.

Goed dat jullie ondanks de uitdagingen hebben doorgezet! Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Onze droom is om de Zalando van duurzame mode te worden. We vergelijken duurzame en eerlijke kleding kopen met het geven aan een goed doel en er zelf een heel mooi cadeautje voor terug krijgen; er zijn namelijk ontzettend veel merken waar je met je aankoop echt bijdraagt aan de wereld een stukje mooier en eerlijker maken simpelweg door gewoon een nieuwe broek te kopen. Op onze website bundelen we de krachten van al deze merken en willen we uiteindelijk een tegenhanger zijn voor de fast fashion reuzen van nu.

Last but not least, hebben jullie nog tips voor andere jonge vrouwen die willen starten met ondernemen (naast hun studie)?

Ten eerste, check of je verwachtingen van ondernemerschap overeenkomen met de realiteit. Veel mensen zien het runnen van een start-up als een soort mega chille baan, waar je zelf lekker kan bepalen waar, wanneer en hoeveel je werkt. Helaas is het in het echt, zeker in het begin en als je echt wat wilt bereiken met je bedrijf, vaak niet zo glamourous en is het gewoon keihard buffelen. Ten tweede, doe het! Je studententijd is een ideale tijd om te beginnen met een start-up: er zijn onwijs veel initiatieven (Knappe Koppen, ASIF, Enactus), projecten (Minor Ondernemerschap) en personen die je kunnen ondersteunen en daarnaast ben je als student een stuk flexibeler dan wanneer je een baan hebt. Ten derde, je hoeft niet gelijk perfect te zijn en falen mag! Je leert ontzettend veel door te doen; lees je in en vraag advies, maar laat je niet tegenhouden door “te weinig ervaring”. 

Benieuwd hoe dat er uit ziet, de zoekmachine voor duurzame mode? Check dan de website van Project CeCe .

Author: Milou Knierim

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *